Wijnhuis van de maand November

Het wijnhuis “Negro Giuseppe” is gelegen in het hartje van de Langhe, op een heuvel genaamd “Gallina” nabij Neive (Barbaresco).

De eigenaar van het wijnhuis is Giorgio Negro die ook oenoloog is.

zijn wijnen zijn allen van topkwaliteit die hij enkel naar de beste restaurants in Italië laat gaan.

Wat maakt dit wijnhuis zo speciaal… lees verder en ontdek enkele leuke weetjes…

Ook van de mindere jaren zal hij geen wijnen op de markt brengen om zijn goede naam te behouden zoals bvb de Barbera d’Alba “Pulin” 2013 heeft hij nooit gemaakt.

De traditie gaat terug naar de jaren ’50 waar zijn vader de wijnen maakte en nu ondertussen zijn zoon “Giorgio” met de zelfde passie als zijn vader het werk verder zet. recentelijk zijn ze ook begonnen met de uitbreiding van het wijnhuis dat zal afzijn tegen de zomer van 2017.

de wijnen die ze hebben zijn allen TOP alsook zijn Langhe Rosato… wat maakt deze wijn zo speciaal? van de oogst van de Barbaresco “Pian Cavallo” neemt hij 20% weg waar hij deze rosé van maakt, met andere woorden gebruikt hij niet de kwalitatief mindere druiven maar gebruikt hij een deel van zijn top-druiven om deze rosé te maken. dit is een rosé (Nebbiolo-druif) om U tegen te zeggen.

De Langhe Nebbiolo “Monsù” is de enige wijn uit het gamma met een ander etiket. Monsù wil eigenlijk in het lokale dialect “meneer” zeggen. dit was dan ook zijn sleutel naar menig restaurant. de mensen konden zich niet direct de fles herinneren maar deze naam bleef hen wel bij. Naast een super idee omtrent de benaming van de flessen en de etiketten zijn de wijnen dan ook wel heel mooi-elegant-… !

1 maal hij met de Monsù binnen was kon hij verder uitpakken met al zijn andere wijnen…

Voor de wijnen en hun prijzen ga verder

vini negro giuseppe

 

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.